dilluns, 26 de setembre del 2011

Twitter

A la classe de GTIC, hem continuat treballant algunes de les funcions dels blocs, em observat alguns blocs i hem pogut veure tot el que ha de tenir un bloc. El cert és, que encara ens queda molt per aprendre sobre els blocs, però de moment ja em pogut veure la importància de tenir un bloc. Una altre de les coses que em fet avui ha estat introduir el twitter, una red social en format "microblogging". Aquesta aplicació permet als seus usuaris registrats, escriure petits textos (fins a 140 caràcters) enviar i alhora rebre twits d'altres usuaris.Qualsevol usuari pot retwittejar els missatges que rep d'interès per els seus propis seguidors o be pot contestar-los directament. Els textos podran ser llegits per tots aquells usuaris que tenen accés a la pàgina. Cal recordar que actualment és una red utilitzada per molta gent del món i la veritat és que crear una conta de twitter no és complicat.

A continuació, us deixo un vídeo que ens parla del twitter

dissabte, 24 de setembre del 2011

Què és llenguatge? Què és llengua?

El dia 23 de setembre a la sessió de Comunicació oral escrita i digital vam treballar els conceptes i les deferències entre Llengua i Llenguatge. Però per fer això, el dia abans la Rosa Soler ens va donar un text de TUSON, J (1984). Lingüística. Barcelona:Barcanova (p.45-50) i a partir d'aquí ens va explicar les idees més importants. 

Llenguatge
El llenguatge és el que ens diferencia i ens permet relacionar i reduir el món. És gràcies al llenguatge que podem classificar objectes, llocs, esdeveniments, sentiments... Podem relacionar el llenguatge amb diferents aspectes:

-Llenguatge i pensament: Tot i que molta gent discuteix sobre aquest tema, el primer que cal dir és que no hi ha llenguatge sense pensament, ni pensament sense llenguatge. És cert, que els humans pensem en paraules i per això com mes domini tingui del llenguatge, més domini tindré de les percepcions.

-Llenguatge i memòria: El llenguatge és el suport de la llengua. És el llenguatge el que ens permet que les idees que es van acumulant a la nostre ment, al a nostre memòria es vagin relacionant fins a formar una novel·la. És d'aquesta manera com es conserva la història d'un poble.

-Llenguatge i autoexpressió: El llenguatge també, és el suport de l'autoexpressió , és a dir, del diàleg intern. El diàleg intern, és possible gràcies al llenguatge. Quan nosaltres pensem no ho fem de la mateixa manera que quan parlem però cadascun de nosaltres quan pensa, pensa amb paraules.

- Llenguatge com a facultat humana: Quan neix un nadó, neix amb una informació genètica la qual permet desenvolupar la capacitat humana. Els infants en certes edats aprenen a fer tot un seguit de coses com per exemple caminar però en alguns aspectes un infant ha de tenir un contacte amb el grup social per arribar a l'aprenentatge i aquest es el cas de la parla, és a dir, que un nen per aprendre a parlar necessita el contacte amb el seu grup social. Això és pot relacionar amb el següent punt.

- Do universal dels humans: Com he dit abans, els infants aprenen a fer un seguit de coses en determinades edats. Com ja sabem tots els infants siguin de la zona que siguin comencen a dir les primeres paraules entorns dels dotze, catorze mesos i aquest fet fa pensar que es podria tractar d'una facultat humana. Aquesta facultat humana, és la que fa possible l'aprenentatge lingüístic i alhora és tradueix a una llengua. Aquesta llengua serà diferent en moltes de les persones ja que depèn del lloc on ha nascut tindrà una llengua o una altre. 
Després de tot això es necessari recordar que el llenguatge està concretat amb una llengua, i a través de la llengua es transmet de generació en generació la memòria d'un poble, d'una civilització, tradicions,llegendes d'una comunitat.
Per altra banda llengua també crea identitat a les persones, és necessària i fonamental  per desenvolupar un discurs, per tant és impossible pensar sense el suport d'una llengua
Per això podem dir que la llengua és un codi que permet comunicar-nos. Concretament és un sistema de signes orals reflectit sovint en un codi escrit propi d'una comunitat.

La llengua s'organitza en diversos nivells:
-discursiu o text.
- oració.
- sintagma.
- morfema.
- fonema o so.

I aquests nivells corresponen a unes unitats diferents:
- pragmàtic.
- semàntic.
- morfològic.
- fonètic.

dimecres, 21 de setembre del 2011

Les RSS

A la classe de Gestió de la Informació i TIC vam treballar les RSS. 
Les RSS (Really Simple Syndication) és una eina que serveix per difondre informació actualitzada 
i que ens permet seguir les actualitzacions de les nostres webs preferides.

Per començar vam visualitzar el següent vídeo:




Per a més informació:  Fes clic aquí!

Primer exercici

Edu3.cat
Les idees que m'han semblat més rellevants són les següents:
-Els ordinadors, han esdevingut màquines per comunicar-nos, on podem arribar a la informació a través de punts de connexió.
-Anys enrere va aparèixer la idea d'operar com fa la ment humana però la tecnologia d'aquell temps no ho va permetre.
-Amb el temps els ordinadors van començar a treballar amb textos, sons, imatges. Com per exemple va aparèixer l'Hipermèdia on hi ha text, sons, imatges i animació. Tots aquests elements es relacionen mitjançant enllaços.
-Els programes interactius de més impacte van ser els videojocs ja que és van convertir en un entreteniment de gran consum que va aprofitar les millors qualitats de la interactivitat (moviment,sonoritat, acció, participació...)

dimarts, 20 de setembre del 2011

Delicious

Avui a la classe de Gestió de la informació i TIC hem treballat algunes de les moltes funcions que desenvolupa un bloc. Per començar, hem observat la manera més adient per obtenir un bon format del bloc. També, hem après a crear apartats amb la seva etiqueta corresponent. Però una de les coses que més m'ha sorprès, ja que no tenia constància de que existís, ha estat el Delicious. Una web per poder guardar aquelles pàgines que volem tenir presents, és a dir, tenir emmagatzemades un seguit de webs d'interès personal.

Per a més informació clic aquí!

dijous, 15 de setembre del 2011

Presentació

Hola em dic Anna Mateu, sóc estudiant d'Educació Infantil a la universitat Ramon Llull, Blanquerna.


En aquest bloc m'agradaria fer un recull de notícies d'interès, apunts, aspectes treballats a classe que m'hagin cridat l'atenció... en definitiva un lloc on poder compartir amb vosaltres tot allò que sigui útil per aprendre més sobre l'educació.
El meu propòsit es actualitzar el bloc mínim un cop per setmana.


Espero que comenteu tot el que desitgeu.